fbpx
Otomobil

Pirelli takviminin fotoğrafçısı açıklandı

[ad_1]

Albert Watson’un fotoğrafları 1970’li yılların ortalarından bu yana 100’den fazla Vogue dergisinin ve 40’ın üzerinde Rolling Stone dergisinin kapağında yer alarak okuyucuları büyülemeye devam ediyor.Dünyanın en tanınan fotoğraflarından bazılarında Watson’un imzası bulunuyor. Bunlar arasında Steve Jobs’ın biyografisinin kapağında yer alan portresi, Alfred Hitchcock’un yolunmuş bir kaz tuttuğu fotoğrafı, Kate Moss’un 19’uncu doğum gününde çektiği nü resmi sayılabiliyor. Watson’un fotoğraflarının baskıları dünya çapında pek çok galeri ve müzede sergileniyor.

ALBERT WATSON

Kariyerine başladığı 1970 yılından günümüze dünyanın en başarılı ve üretken fotoğrafçılarından biri olan Albert Watson, sanat, moda ve reklam fotoğrafçılığını harmanlayarak fotoğrafçılık tarihinin en ikonik eserlerinden bazılarına imza attı.

Albert Watson’un kazandığı sayısız ödül arasında bir Lucie Ödülü, Grammy Ödülü, üç Andy ödülü, bir Der Steiger Ödülü, bir Hasselblad Masters Ödülü, ayrıca Royal Photographic Society’nin 100. Yıl Madalyası olarak yaşam boyu başarı ödülü sayılabilir. İskoçyalı Albert Watson’a fotoğrafçılık sanatına katkıları nedeniyle 2015 Haziranında Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) takdim edildi.

Yıllar içinde Albert Watson’un fotoğrafları, dünya çapında 100’den fazla Vogue kapağında yer aldı. Ayrıca Rolling Stone, Time ve Harper’s Bazaar gibi sayısız yayın için rock yıldızlarının, rap’çilerin, oyuncuların ve diğer ünlülerin ikonik moda veya portre çekimlerini yaptı. Albert Watson aynı zamanda Blumarine, Prada, Gap, Levi’s, Revlon ve Chanel gibi büyük markalar için yüzlerce reklam kampanyasının fotoğraflarını çekti. “Kill Bill” ve “Memoirs of a Geisha” gibi onlarca Hollywood filminin afiş çekimlerini yapan Watson, 100’ün üstünde televizyon reklamının yönetmenliğini de üstlendi.

Albert Watson yıllardır zamanının çoğunu, müze ve galeri sergileri için sanat projeleri üzerinde çalışarak geçiriyor. Sergilerinde ünlü portrelerin ve moda fotoğraflarının yanı sıra Fas’taki yılan avcısı, Las Vegas’ta bir dominatrix veya İskoçya’daki Skye Adası’nın dağ manzaraları gibi etkileyici seyahat fotoğraflarına yer veriyor.

 

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top