fbpx
Magazin

Dördünün ortak noktası

[ad_1]

17.06.2018 – 07:32 | Güncelleme:

Kameranın önünde yıldızlaşarak halkın gönlünde taht kuran isimler, başarılarının tesadüf olmadığını oturdukları yönetmen koltuğunda, yazdıkları senaryolarla da gösterdi. Film üretiminin her aşamasına katkı sağlamak, dünya yıldızlarının da önemli bir özelliği. HT Magazin’den Mehmet Çalışkan’ın haberi…

  • 1

    1
    |
    23

    Kartal Tibet, yönetmenlik uğruna oyunculuğa ara verdi. 1980’li yılların kabına sığmayan ismi İbrahim Tatlıses, kolektif çalışmayı 2002’de bıraktı. Cem Yılmaz, bilgi birikimlerini ve hayal gücünü kullanmaktan geri duramadı. Özcan Deniz, senaryosunu yazdığı, yönettiği ve rol aldığı filmlerle kendi sinemasını oluşturdu. Murat Cemcir, geleceğini garanti almak için yapımcı oldu.

  • 2
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    2
    |
    23

    Şahin Irmak, zaten meraklısı olduğu senaryo da yazmanın kazanımlarını Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde deneyimledi. Sektöre oyuncu olmak için değil senarist olmak için giren İbrahim Büyükak ise iki filmiyle yazarlık kabiliyetini gözler önüne serdi. Dünyanın en ünlü oyuncuları arasında yer alan Clint Eastwood, Mel Gibson, Robert De Niro, Dustin Hoffman ve Tom Hanks, Hollywood’un film üretimine büyük katkı sağladı.

  • 3
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    3
    |
    23

    CEM YILMAZ

    İLK YÖNETMENLİĞİ ‘HOKKABAZ’ 

    Oyuncu: 28
    Yönetmen: 4
    Senaryo: 9

    Yapımcı: 6

  • 4
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    4
    |
    23

    CEM Yılmaz, ilk kolektif çalışmasını, aynı zamanda ilk sinema filmi olan ‘Herşey Çok Güzel Olacak’ta gerçekleştirdi. Yılmaz, Ömer Vargı ve Hakan Haksun ile birlikte senaryosunu yazdığı filmin başrolünü Mazhar Alanson ile paylaştı. “Zeki Müren de bizi görecek mi?” repliğinin kahramanı ‘Fikri’yi canlandırdığı ‘Vizontele’den sonra 5 yılda sinemadan uzak duran Cem Yılmaz, ‘G.O.R.A’nın senaryosunu yazarken ilk yönetmenlik çalışmasına ‘Hokkabaz’ ile imza attı. Ali Taner Baltacı ile birlikte yönettiği film gişede beklentilerin altında kalsa da eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Ki, birçok eleştirmene göre Cem Yılmaz’ın en iyi filmi hâlâ ‘Hokkabaz’dır.

  • 5
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    5
    |
    23

    2008’de ‘A.R.O.G’ ile yapımcılık kariyerine de başlayan Cem Yılmaz, ilk bireysel yönetmenliğini ‘Pek Yakında’ ile gözler önüne serdi. Yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı olarak tam kolektif çalışmasını ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ ile devam ettiren Yılmaz, yönetmenliği konusunda yöneltilen eleştirileri dikkate alarak gösterime ocakta giren ‘Arif V 216’da koltuğu Kıvanç Baruönü’ne bıraktı. ‘Arif V 216’, Yılmaz’ın kariyerinin en çok izlenen filmi oldu. (4 milyon 967 bin… ‘Arif V 216 için satılan bilet sayısı.)

  • 6
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    6
    |
    23

    KARTAL TİBET

    YÖNETMENLİK UĞRUNA ARA VERDİ 

    Oyuncu: 133
    Yönetmen: 64
    Senaryo: 10
    Yapımcı: 2

  • 7
    Bu oyuncular kameranın önünde de arkasında da yıldızlar

    7
    |
    23

    Yönetmenliğin nasıl yapıldığını o kadar çok merak ediyordu ki… Türk sinemasının efsane jönlerinden biri olmasına rağmen yönetmenlik uğruna oyunculuğu bıraktı. Daha doğrusu uzun yıllar ara verdi. Kartal Tibet, 10 yılda 120 filmin ardından 1975 yılında kendini emekli etti ve 4 filmde Ertem Eğilmez’in yardımcılığını yaptı. Tibet, ‘Tosun Paşa’ ile başladığı yönetmenlik kariyerinde ağırlıklı olarak Kemal Sunal’ın filmlerini yönetti. Yönetmenlik yaparken 13 filmde konuk oyuncu olarak rol alan Kartal Tibet, 1980’de sinema deneyimini senaristliğe de taşıdı. 1990’dan sonra yönetmenlik kariyerine TV dizileriyle devam eden Tibet, 2 filmin de yapımcısı olarak sinema sektörünün her alanında kendini göstermiş oldu. Kartal Tibet’in yönettiği filmler arasında, ‘Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor’ da bulunuyor.

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top