fbpx
Haber

Gomis istenirse gidecek… Galatasaray'dan son dakika transfer haberleri 12 Haziran 2018

[ad_1]

Sezon sona ermesine rağmen ailesiyle 3 hafta daha İstanbul’da kalan Gomis, Takvim’in haberine göre Fransa’ya gitmeden önce “Kulübün durumunun farkındayım. G.Saray isterse giderim” dedi. Golcü oyuncu kalırsa, 27 Haziran’da çalışmalara başlayacak.

Orta saha arayışlarını sürdüren Galatasaray, Ganalı oyuncu Alfred Duncan’ı hedefleri arasına aldı.
Gana basınında çıkan haberlere göre Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın İtalyan Kulübü Sassuolo’da forma giyen 22 yaşındaki Ganalı orta saha için girişimlere başlandığı ancak kulübünün transferin gerçekleşmesi için 15 Milyon Euro istediği belirtildi..

Trezeguet’yi Schalke istiyor

Belçika basını Trezeguet’nin Galatasaray’a transferinin gerçekleşmeyeceğini iddia etti. Schalke’nin Mısırlı futbolcu için 5 milyon euro teklif yaptığı, Galatasaray’ın ise finansal fair play sorunu nedeniyle oyuncu satmadan böyle bir parayı veremeyeceği belirtildi. 

RMC Sport, Galatasaray’ın Chelsea’den Kurt Zouma’yı kiralamayı düşündüğünü yazdı. Gazete Chelsea’yle 5 yıllık sözleşmesi bulunan Fransız oyuncunun kulübüyle geleceğiyle ilgili olarak masaya oturacağını da yazdı. Ancak Conte’nin durumunun belirsizliğini sürdürmesi nedeniyle Zouma’nın da akıbetinin açık olmadığı belirtiliyor.

Fenerbahçe’nin hocası Hollandalı olacak… Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri 12 Haziran

İtalyan basınında bomba bir iddia yer aldı. Galatasaray’ın kadrosuna katmaya çalıştığı Yuto Nagatomo’nun İspanyol ekibi Real Betis’e gideceği iddia edildi. Haberde Betis’in Galatasaray’dan 1 milyon euro daha fazla teklif ettiğine değinildi. Nagatomo’nun tercihinin ise Türkiye‚de oynamak olduğu belirtiliyor.

Moraes iddiası

Galatasaray ve Lazio, Wesley Moraes’in transferi için karşı karışya kaldı. Brugge formasını giyen futbolcu için Belçika ekibi 10 milyon euro istiyor. Lazio’nun 7 milyon euro’luk teklifi ise reddedildi.

Galatasaray’ın Cezayirli sağ kanat oyuncusu Sofiane Feghouli, Fransız basınına verdiği röportajda transferi hakkında konuştu.Gerçekten harikaydı. Galatasaray, büyük bir aile. Statta ailemiz, yakınlarımız ve taraftarlarla şampiyonluğu kutladık. Müthiş bir ambians vardı. Bu, güzel anları gelecek sezonlarda da yaşamayı umuyorum.Doğru. Kupa kaldırmak, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmak, sezonun tamamında yer almak… Her açıdan son derece tatmin olduğum bir sezonu geride bıraktım. Büyük zevk aldım ve çok mutluyum.

Nagatomo için İtalya’da bulunan Galatasaray ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak’ın Inter’in Brezilyalı savunmacısı Miranda’nın önerildiği iddia edildi. Ancak Brezilya milli takımında as kadroda yer alan 33 yaşındaki oyuncunun ne karar vereceği bilinmiyor.

Enes Ünal ihtimali

Villarreal’de Ekambi’nin gelmesinden sonra Enes Ünal’ın kiralanma ihtimalinin doğması, G.Saray’ın da Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı içim Villareal’i ikna edici olabileceği düşünülüyor. Öncelikle İspanyol ekibinin forvet planlamasını tamamlaması beklenecek. Şartlar oluşursa kiralama teklifi yapılacak.

Galatasaray’da sözleşmesi sona eren ve henüz hiçbir takımla anlaşmayan Yasin Öztekin’e en ciddi teklif Ankaragücü’nden geldi.

Galatasaray’dan Alman ekibi Leipzig’e transfer olan Portekizli futbolcu Bruma, sarı-kırmızılı ekibe geri dönmek istiyor. Gazete Habertürk’ten Erhan Kaan Adıgüzel’in haberine göre başta İngiliz ekipleri olmak üzere birçok Avrupa takımıyla anılan Garry Rodrigues’in iyi bir rakama satılması durumunda bu boşluğun Bruma’yla doldurulması planlanıyor. Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonun başında Leipzig’e 13 milyon Euro’ya sattığı Bruma, Alman ekibinde istenileni veremeyince, kiralık listesine kondu.

Fatih Terim’in Türk Milli Takımı’na kazandırdığı Emre Mor‚un kiralama şartları soruldu ancak kulübü Celta Vigo olumsuz yanıt verdi.  Emre’ye 14 milyon Euro yatırım yapan İspanyollar, 20 yaşındaki oyuncunun kiralık değil 10 milyon üzeri bir teklifle satılacağını bildirdi.

Rodrigues 15 milyon euro

1 milyon 350 bin Euro’luk ücretine zam isteyen Yeşil Burun Adalı oyuncu, 15 milyon Euro’luk teklif geldiği anda Bruma gibi satılacak. Rodrigues’in boşluğu da serbest kalma bedeli 5 milyon Euro olan Kasımpaşalı Trezeguet ile doldurulacak.

Belhanda maliyetine

Rusya‚daki Dünya Kupası’nda boy gösterecek Faslı 10 numara için Galatasaray tekliflere açık. Sarı-kırmızılılar şu ana kadar 12 milyon Euro (bonservis+yıllık ücret) yatırım yaptığı Belhanda’yı bu paraya satmaya hazır.

Gomis 10 milyon euro

Geçen sezon imza parasıyla birlikte 6 milyon Euro kazanan Gomis’in ücreti 3.3 milyon Euro’ya düşüyor. Çin’den 7 milyon Euro’luk teklif alan Fransız golcünün kafası karıştı. 33 yaşına girecek Gomis’in bonservisi 10 milyon Euro olarak belirlendi. Yerine ise Nijeryalı forvet Ahmed Musa alternatif olarak düşünülüyor.

Feghouli 8 milyon euro

Belhanda gibi Feghouli’nin de 1 yıllık maliyeti hesaplandı. 4 yıllık daha kontratı olan ve senelik 3 milyon 850 bin Euro ücret alan oyuncuya Katar’dan 8 milyon Euro’yu bulan teklif gelirse gönderilecek.
Bu transfer döneminde ’sattığın kadar al‘ dışında Galatasaray, bonservisi yüksek oyuncuları kiralık olarak kadrosuna katmaya çalışacak.

Yardımcı bir forvet arayan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in Adem Büyük’ü adaylar arasına yazdığı ortaya çıktı.

Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde 21 kişilik kadro kısıtlaması gelmesinde halinde Sarı-kırmızılı kulüp kadro krizi yaşayacak. Bu 21 kişinin 4’ünün altyapıdan yetişme zorunluluğu var. Geriye kalan 17 futbolcu var. Bu futbolculardan Muslera ve Donk 3 yıl Türkiye’de oynadıkları için 8 yerli oyuncu kotasına girebiliyor. 6 yerli daha eklendiğinde geriye sadece 9 futbolcu kalıyor. Bu futbolcuların Gomis, Feghouli, Nagatomo, Maicon, Mariano, Fernando, Belhanda, Garry Rodrigues ve Linnes olduğunu varsayarsak geriye başka kontenjan kalmıyor. Bu durumda takımda kalmaları halinde Denayer, Latovlevici, Carrasso, Cavanda, Carole gibi yabancı oyuncuların yanı sıra Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci de kadroya yazılamayacak.

Trabzonspor’la Başakşehir’den yılın takası… Son dakika Trabzonspor transfer haberleri 11 Haziran

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın İtalya’ya sadece Nagatomo için gitmediği belirtilirken, gündemdeki diğer ismin Andre Silva olduğu iddia edildi. Geçen sezon Porto’dan yaklaşık 40 milyon euro’ya Milan’a transfer olan ancak Çizme ekibinde beklentilerin çok altında kalan 22 yaşındaki forvetin, kiralık olarak gündeme geldiği öne sürüldü.

Kasımpaşa’da geçirdiği başarılı sezonun ardından birçok kulübü peşine takan Trezeguet’nin aklı Galatasaray’da. Hürriyet’te yer alan habere göre, Premier Lig ekiplerinden Watford, bonservisi Kasımpaşa’da bulunan oyuncu için yoğun ısrarını sürdürüyor. Oyuncuyu ikna edebilmek için Mısır Milli Takım kamplarına sık sık giden İngiliz ekibinin yetkilileri, gönlü Galatasaray’da olan oyuncuyu ikna edemedi.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşsa da orta sahada sıkıntılar yaşayan Galatasaray, bu sezon 3 kulvarda mücadele edeceği için aynı dertleri yaşamak istemiyor. Fernando’nun yanına takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, bonservisi elinde olan Milan Badelj ile temasa geçti.

Fenerbahçe’de flaş transfer görüşmesi… Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri 11 Haziran 2018

Habertürk Spor‚dan Erhan Kaan Adıgüzel’in haberine göre; Galatasaray forması altında attığı 29 golle rekorları alt üst eden Bafetimbi Gomis için taraftarları üzecek bir haber geldi. Mali şartlar ve aldığı astronomik teklif yüzünden Gomis’le vedalaşılabileceği öğrenildi. Bu transfer için çok ısrarcı olan Çinliler’in ilk teklifinin 10 milyon Euro olduğu öğrenildi.

Hakan Çalhanoğlu bombası

Milan teknik direktörü Gennaro Gattuso’nun istediği Memphis Depay’ı kadrosuna katması durumunda Hakan Çalhanoğlu’nu takımdan göndereceği iddia edildi. Galatasaray patronu Fatih Terim’in de bu transfer gelişmesini yakından takip ettiği belirtildi.

Galatasaray’ın bonservisi Chelsea’de bulunan 23 yaşındaki stoper Kurt Zouma’yı transfer etmek istediği iddia edildi.

Galatasaray’ın Kasımpaşa’dan almak istediği Trezeguet’nin Mısır Milli Takımı’ndaki performansı Cim-Bom’u korkuttu. Cim-Bom’un Mısırlı gözdesinin, önceki gün Belçika ile yapılan hazırlık maçında sergilediği performans dikkatleri çekerken, yıldız futbolcunun işinin bir an önce bitirilmesi kararı alındı.

Ahmed Musa işi ciddileşiyor

Galatasaray, Dünya Kupası’nda Nijerya formasıyla vitrine çıkacak yıldız ismin peşinde… Fatih Terim’in de onay verdiği Ahmed Musa, Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek sarı-kırmızılı takıma sıcak bakıyor.

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray için Rafal Kurzawa iddiası ortaya atıldı. Sol kanat oyuncusunun, Garry Rodrigues’in gitmesi halinde transfer edilebileceği belirtildi.

Galatasaray altyapısından yetişen ve Yeni Malatyaspor’da müthiş bir sezon geçiren Sadık Çiftpınar, kulübe önerilen isimler arasında yer alıyor. Başkan Adil Gevrek ile İstanbul’da görüşeceğini söyleyen 25 yaşındaki stoper, “Muhtemelem transfer konuları gündeme gelecektir. Bana gelen resmi bir teklif yok, ancak duyduğumuz şeyler oluyor. Belki kulübe gelmiştir. Zaman her şeyi gösterecek” diye konuştu

Galatasaray’a döneceği konuşulan Ndiaye, basında çıkan ‚para‘ haberlerine tepki gösterdi.  Instagram hesabından bir paylaşım yapan Ndiaye, „Kariyerimin önemli ve pozitif bu zamanında, doğru olmayan haberlerin çıkması hepimizi rahatsız etmektedir. Çıkan haberlerin tamamı yanlıştır, ben hayatımda hiçbir zaman parayı futbolumun ve kararlarımın önüne koymadım. Herkese iyi bir akşam dilerim, önümüze bakalım. Allah hepinizi korusun, hepinizi seviyorum.“ ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa’da forma giyen Trezeguet, geçtiğimiz sezon sergilediği performansla dikkat çekti. Galatasaray’ın da talip olduğu oyuncu hakkında Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz, FutbolArena’ya konuştu. „Galatasaray bizi aradı ve Trezeguet’i istedi. Fakat biz oyuncuyu satmayacağımızı söyledik. Takımımızın en önemli isimlerinden ve başkanımız oyuncuyu satmama kararı aldı. Ancak Trezeguet’in sözleşmesinde ‚5 milyon Euro’ya serbest kalır‘ maddesi var. Eğer oyuncu bu parayı kulübe getirirse istediği takıma gidebilir.“

Galatasaray kemer sıkıyor

Milliyet Gazetesi’nden Nevzat Dindar’ın haberine göre; UEFA’nın Şampiyonlar Ligi listesinde kısıtlamaya gidecek olmasıyla yabancılar başta olmak üzere ciddi bir eksilmeye gidilecek. Rodrigues’in ise zam yapma yerine satılmasına karar verildi. Gelen para transfere kaynak oluşturacak.

UEFA ile yapılandırma anlaşmasına imza koyan Galatasaray’ın kurtuluş reçetesi belli oldu. Buna göre sarı-kırmızılıları, zorlu bir 4 yıl bekliyor. Aslan kemerleri sıkacak, israftan kaçınacak. Mali konuda birçok çalışma içerisine girecek olan sarı-kırmızılılarda takım içerisinde deyim yerindeyse tüm taşlar yerinden oynayacak. Şampiyonlar Ligi için vereceği listede 4 futbolcu eksik yazmak zorunda kalacak olan sarı-kırmızılılarda ciddi bir kadro yapılanması gerçekleştirilecek.

Yüksek maliyetli futbolcularla yollar ayrılacak, gelen teklifler değerlendirilecek. Bu çerçevede primlerle ve maç başı puanlarla beraber Galatasaray’a yıllık maliyeti 30 milyon euroyu aşan 7 yıldız isimden kime teklif gelirse değerlendirecek. Bu isimler; Muslera, Gomis, Fernando, Feghouli, Belhanda, Maicon, Fernando… Özellikle Feghouli, Belhanda ve Maicon’un satılması, Selçuk İnan’ın ise 2.9 milyon euroluk garanti ücretinin yarı yarıya indirilerek, 2 yıllık yeni bir sözleşme önerilmesi hedefleniyor.

Garry Rodrigues’te ise istediği zammı yapma yerine, satılması kararı çıktı. Buna göre 27 yaşındaki futbolcu gönderilerek transfer için kaynak yaratılacak. Ayrıca yeterli katkıyı veremeyen Eren Derdiyok ve Ahmet Çalık  ile yine teknik heyet tarafından üzeri çizilen Tolga Ciğerci’den de kendilerine kulüp bulmaları istenecek. Bu şekilde Cim-Bom hem maddi yükten kurtulacak hem de transfer için yer açacak. Sözleşmesi biten Yasin Öztekin’e ise yeni bir sözleşme sunulmayacak.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray’da yönetici Abdurrahim Albayrak ve kafilesi, İtalya’ya giderek Yuto Nagatomo’nun bonservisi için Inter kulübüyle masaya oturdu. Ünlü menajer Gianluca Di Marzio’nun yayınladığı fotoğraflarda, Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak’ın Inter’in kulüp binasına girerken çekilen görüntüleri yer aldı.Toplantıya Nagatomo’nun menajeri Federico Pastorello’nun yanı sıra Inter’li yöneticilerin katıldığı öğrenilirken İtalyan ekibinin 31 yaşındaki Japon sol bek için 4 milyon euro talep ettiği öğrenildi.

2018-2019 sezonundan geçerli olmak üzere ilk yıl 20 milyon euro, ikinci sene ise 10 milyon euro başa baş açığı vermeyi (zarar etmeyi) taahhüt eden sarı-kırmızılılar, sonra iki sezonda ilk yıl zararsız ikinci yıl ise 10 milyon euro kâr edeceği taahhüdüne imza atacağı için takımın maliyetinin düşürülmesi zorunlu görünüyor.

Galatasaray, devre arasında İtalyan ekibi Inter’den kiraladığı ve performansıyla şampiyonluğa önemli katkı sağlayan Japon oyuncu Yuto Nagatomo için devreye girdi! Calcio Mercato’nun haberine göre Galatasaraylı yöneticiler, Inter’le görüşmek için Milano’ya uçtu. İki kulüp arasında ypaılan görüşmelerin, sarı-kırmızılılar için olumlu geçtiği ve Nagatomo’nun 3 milyon Euro’ya Galatasaray’a transfer olacağı kaydedildi.  

Öte yandan Galatasaray, Akhisar’dan Muğdat Çelik’le anlaşma sağladı. BeinSports’un haberine göre anlaşma 3 yıllık.

Nuri Şahin harekatı

İdari menajer Şükrü Hanedar ve yardımcı antrenör Levent Şahin, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’un satış listesine koyacağı Nuri Şahin için Almanya’ya gitti. Milli Takım’da Fatih Terim’in öğrencisi olan tecrübeli orta saha oyuncusuyla görüşen Sarı-Kırmızılılar, Nuri Şahin’den olumlu yanıt aldı.

Yunus Mallı da listede

Nuri Şahin’in yanı sıra Wolfsburg forması giyen Yunus Mallı için de girişimlere başlayan Sarı-Kırmızılılar, milli futbolcudan olumlu yanıt aldı. Bundesliga’da 34 maçta forma şansı bulan Yunus Mallı, Wolfsburg’ın ligde kalmasında önemli rol oynarken takımına 5 gol, 4 asistlik de katkı sağladı.

Devre arası transfer döneminde de Çin’den 7 milyon Euro değerinde teklif alan Bafetimbi Gomis’i bu kez Guanghzhou Evergrande radarına aldı.

5 futbolcu gidiyor

Transfer çalışmalarına başlayan ve takıma katılacak olan oyuncular için harekete geçen Galatasaray’da yolların ayrılacağı isimler de belli olmaya başladı.

Sarı-Kırmızılı ekipte gurbetçi futbolculardan Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Tarık Çamdalı, Yasin Öztekin ve Koray Günter gibi isimlerin gelecek sezon takımda yer almayacağı öğrenilirken, şampiyonluğa attığı kritik gollerle büyük katkı sağlayan Sinan Gümüş ise Fatih Terim’in gözdesi. 24 yaşındaki genç futbolcu gelecek sezon da Sarı-Kırmızılı takımda olacak.

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top