fbpx
Haber

Gomis bombası.. Son dakika Galatasaray transfer haberleri 17 Haziran Pazar

[ad_1]

Yeni sezon hazırlıklarına 28 Haziran’da başlayacak Galatasaray’da, Fatih Terim iki oyuncunun durumunun bir an önce netleşmesini istedi. Terim’in ilk talebi Gomis ile ilgili oldu. Tecrübeli hoca, yönetime, Çin’e transferi söz konusu olan Gomis’in durumunun gecikmeden açıklığa kavuşturulması gerektiğini bildirdi Gomis’in Çin’e transferi halinde Terim, sarı kırmızılı takıma 1 değil 2 transfer birden yapılmasını istiyor. Öte yandan Gomis’in ücretine zam istediği ancak olumlu yanıt alamadığı için gitmeye sıcak baktığı iddia edildi.

Nagatomo bilmecesi

Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ederken Yuto Nagatomo ile ilgili Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’den camiaya müjdeli haber geldi. Transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cengiz, Yuto Nagatomo ile anlaştıklarını belirterek, “Transfer çalışmalarımız devam ediyor. İlgili teknik arkadaşlar bu konu ile ilgileniyor. Şu anda Zürih’den arayanlar, Cenevre’den arayanlar, Londra’dan arayanlar ve Fransa’dan arayanlar var. Medyada o kadar güzel hikayeler yazılıyor ki ben bile inanıyorum bazen. Galatasaray taraftarının istediği doğrultuda transfer çalışmaları yaptığımızı ve olumlu şekilde sonuçlanacağına inşallah emin olabilirsiniz. Yuto Nagatomo anlaştık diyorum. Biz normal şartlarda yürümek istiyoruz. Umuyoruz ki taraftar her zaman helva yemese de çok güzel transferlerle tatmin olacağına inanıyoruz. Önemli olan sahada mücadele diyorum. Ne çilek, ne baklava ne de kaymak önemli. Önemli olan yemeğin kaliteli olması. Galatasaray hep hak ederek kazansın” ifadelerini kullandı. 
Galatasaray’ın bonservisini almak istediği Yuto Nagatomo, transfer açıklamasında bulundu. Çıkan transfer haberlerine yanıt veren Japon futbolcu, “Önce Galatasaray’ın Inter ile anlaştığını görüyorum, sonra da anlaşmadığını görüyorum. Yaşanan her şey benim için yeni bir haber gibi. Ben görüşmelerde yokum, bu Galatasaray’ı ilgilendiren bir konu.” dedi.

Ancak Mustafa Cengiz’in açıklamasının ardından Galatasaray kulübünden aksi yönde açıklama geldi. Galatasaray kulübünden Nagatomo’nun bonservisi konusunda resmi açıklama yapıldı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, „Yuto Nagatomo ile ilgili henüz herhangi bir anlaşmamız yoktur. Oyuncu ve Inter kulübüyle herhangi bir anlaşma olması halinde transfer, resmi internet sitemiz ve tüm yayın organlarımız tarafından taraftarlarımıza ve spor kamuoyuna duyurulacaktır.“ ifadelerine yer verildi. 

Donk gidiyor

Galatasaray Kulübü ile kontratı 30 Haziran’da sona erecek Ryan Donk’a eski kulübü talip oldu. 30 Haziran’da Galatasaray Kulübü ile kontratı sona erecek olan Ryan Donk’a, İspanyol ekibi bu sezon ortaya koyduğu performans sonrasında 2 yıllık sözleşme teklifinde bulundu.

Galatasaray’ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Leicester City’nin Nijeryalı yıldızı Ahmed Musa, sosyal medyadan Galatasaray mesajlarını beğendi.

Belhanda’ya talip çıktı

Fotomaç Gazetesi’nin haberine göre, UEFA’dan aldığı ceza sonrasında Feghouli ve Belhanda gibi yüksek maliyetli oyuncularla ne yapacağını kara kara düşünen Galatasaray’a beklediği müjde Marius Sumudica’dan geldi. Suudi Arabistan’ın Al Shabab takımıyla anlaşan Rumen hocanın menajeri, Albayrak’ı arayarak Belhanda’yı sordu; oyuncuyla görüşmek i çin izin istedi. Albayrak’tan onay çıkarken şimdi gözler Faslı yıldız ile yapılacak görüşmeden haber bekleniyor. 8.75 milyon euro‚ya Dinamo Kiev’den transfer edilen Belhanda’nın 10 milyon euro’ya satılması planlanıyor.

Galatasaray’ın kiralamayı düşündüğü yıldızlar

Galatasaray, UEFA kısıtlaması nedeniyle transferde kiralama yöntemine yöneldi. İşte Galatasaray’ın listesinde yer alan 6 futbolcu. Habertürk’ün haberine göre; Başkan Mustafa Cengiz’in menajerlere ‘Bize kiralık futbolcu getirebilirler’ sözlerinden sonra kulübe pek çok isim önerildi. İşte gündemdeki futbolcular:

Fenerbahçe’nin transfer planının şifreleri çözüldü.. Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri 16 Haziran Cumartesi

KURT ZOUMA: Chelsea, geçen sezon Stoke City’ye kiraladığı 24 yaşında, 1.90 boyundaki Fransız stoperi yeniden kiralamayı düşünüyor. Kiralama ücretinin düşürülmesine çalışılıyor. Çok yönlü Kurt Zouma ihtiyaç halinde sağ bek ve ön libero da oynayabiliyor.

NDIAYE: Fatih Terim, devre arasında 16 milyon Euro’ya Stoke City’ye satılan Ndiaye’yi yeniden kadroda görmek istiyor. Ancak Ada ekibi, küme düşse de şu an için kiralamaya yanaşmıyor.

IMBULA: Cimbom, Ndiaye olmazsa yine Stoke City’den İmbula’yı istiyor. İngiliz ekibi, geçen yıl Toulouse’a kiraladığı Giannelli İmbula’yı kiralamaya sıcak bakıyor.

EMRE MOR: Kanada takviye talep eden Fatih Terim, ilk kez Milli Takım’a aldığı Emre Mor için bastırıyor. Celta Vigo’dan ayrılmak istiyen Emr de G.Saray’a gelmek istiyor. Bu transfer için Emre kulübünü iknaya çalışıyor.

BRUMA: Terim, Rodrigues’in iyi bir rakama satılması halinde Leipzig’de gözden düşen Bruma’yı kiralık olarak alınabileceğini yönetime iletti. İmparator, Rodrigues satılmasa bile cazip bir rakam olursa Bruma’nın kiralanmasını istiyor.

AHMED MUSA: Aslan, Gomis Çin’e satılırsa iki, kalırsa da bir golcü alacak. Bu sezon CSKA Moskova’da kiralık oynayan Leicester Cityli Ahmed Musa gündemdeki yerini koruyor. Nijeryalı forvet için İngilizler’le dirsek teması sürüyor.

DOUMBİA: Cimbom’un forvet olarak düşündüğü Ahmed Musa dışındaki alternatifi Sporting Lizbon’da top koşturan Seydou Doumbia… 31 yaşındaki Fildişili, Sporting’de yedek kalmaya başladı.

Galatasaray’a talih kuşu kondu

 

Eski Galatasaraylı yeni Porto’lu Alex Telles için Paris Saint Germain, Liverpool ve Chelsea yarışıyor. Galatasaray, Telles’i 6.5 milyon euro‚ya Porto’ya satarken bir sonraki satışta kârdan yüzde 10 pay hakkına sahip. Telles’in serbest kalma ücreti 40 milyon euro. Bu durumda kâr 33,5 milyon euro olacak ve bunun yüzde 10’u da 3.35 milyon euro’ya denk geliyor.  Galatasaray bu transferin sonuçlanmasıyla kasasına bu kadar para eklemiş olacka.

Teknik direktör Fatih Terim’in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, orta sahada eski gözdesi için yeniden devreye girdi. Hedefteki isim Giannelli Imbula. Geçtiğimiz sezon Igor Tudor’un istediği isimler arasında yer alan 25 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, Stoke City’den kiralık olarak Fransız temsilcisi Toulouse’un yolunu tutmuştu. Imbula’yı takibini sürdüren Galatasaray, Premier Lig’den düşen Stoke City’e kiralama teklifi yaptı.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan Galatasaray’la ilgili İtalyan basını flaş bir transfer iddiası ortaya attı. Ülkede yayım yapan Il Secolo XIX adlı internet sitesi, Cimbom’un orta sahanın solunda forma giyen Diego Laxalt’ı gündemine aldığını yazdı. Haberde Genoa’da forma giyen oyuncunun transferi için Lazio’nun bir adım önde olduğu belirtilirken Cim Bom’un da oyuncuyu yakından takip ettiği kaydedildi. 25 yaşındaki Uruguaylı için devrede olan diğer kulüplerinse Atalanta, Torino ve Bologna olduğu öne sürüldü.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Bournemouth’ta oynayan Fildişili sol kanat Max Gradel Galatasaray’a önerildi.

Bruma’nın menajeri açıkladı

Galatasaray’ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Bruma için menajerinden açıklama geldi. Portekizli oyuncunun menajeri Catio Balde, genç oyuncunun Galatasaray’a döneceği haberlerini yalanladı.

Orta sahada birçok aday üzerinde duran sarı-kırmızılı kurmaylar son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Leicester’ın devre arasında 24.5 milyon euro’ya Sporting Lizbon’dan aldığı Adrien Silva’yı mercek altına aldı. Kiralanması için sıkı bir pazarlığa girişileceği öğrenildi Ada temsilcisiyle 29 yaşındaki Portekizli yıldızı kiralamayı düşünüp düşünmedikleri konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Galatasaray, oyuncu satmak zorunda olduğu günlerde Belçika’dan gelen haberle sevindi. Standard Liege, Luis Cavanda’ya teklif yaptı. Belçika ekibinin yaklaşık 1 milyon euroluk bir teklif sunacağı öğrenildi. Teknik Direktör Fatih Terim’in planları arasında yer almayan ve sattığın kadar al kısıtı nedeniyle oyuncu satışı yapmaya hazırlanan Galatasaray, Standard Liege Kulübü ile masaya oturacak.

Denayer transferi olmuyor

Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen ve önümüzdeki sezon da Fatih Terim’in kalmasını istediği Jason Denayer’den kötü haber geldi. Galatasaray, bonservisi Manchester City’de bulunan Belçikalı oyuncuyu yeniden kiralamak için harekete geçti ancak beklemediği bir yanıt aldı. İngiliz ekibi Belçikalı oyuncunun bir yıl daha kiralık olarak verilmeyeceğini Galatasaray’a bildirdi. Marsilya’nın 5 milyon euro önerdiği Denayer için City 10 milyon euro istiyor.

UEFA’nın sıkı kurallarıyla baş etmek zorunda olan G.Saray’da Fernando Muslera paniği yaşanıyor. Uruguaylı file bekçisi 5 milyon euro’ya yakın aldığı para ile takımda en çok kazanan oyuncular arasında ilk 3’te yer alıyor. Bu durumda Dünya Kupası’nda Uruguay forması ile göstereceği performansa göre 20 milyon euro civarında ciddi teklif gelirse Muslera’nın satışı için onay çıkabileceği konuşuluyor. Yıldız kalecinin alternatifleri arasında en güçlü adayın da Bursa’nın milli kalecisi Harun Tekin olduğu bildirildi. Serkan Kırıntılı da listede. 

Nagatomo transferi riske girdi

Galatasaray’ın bonservisini almak için İtalya’da görüşmelerini sürdürdüğü Nagatomo transferinde sarı kırmızılı takımın önüne beklenmedik bir engel çıktı. İspanya La Liga takımlarından Real Betis’in talip olduğu öğrenildi. İspanyol basınına yansıyan haberlere göre Real Betis takımını önümüzdeki günlerde Inter’e resmi teklifini sunacak. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bonservisi Inter’de bulunan Japon sol bek Yuto Nagatomo’yla ilgili de açıklama yaptı. Başkan Cengiz, Nagatomo için en üst rakama kadar çıktıklarını dile getirdi. Galatasaray Başkanı da Nagatomo’yla ilgili açıklamalarda bulundu.“Bizim verdiğimiz rakam Nagatomo için yapabileceğimiz en üst fedakarlık seviyemizdir.“ diyen Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: „Fakat İtalyanlar bizim verdiğimiz rakamın neredeyse iki katını istediler. Nagatomo açık ve net olarak Galatasaray’ı istediğini Inter’e bildirdi.“

Mustafa Cengiz, TRT Spor’a yaptığı açıklamada ise Trezeguet için „Trezeguet’nin Galatasaray’da olmasını istiyoruz. Ancak mali disiplin içinde hareket etmek istiyoruz. Bu yüzden kiralamadan yanayız. 5 milyon euro serbest kalma maddesi doğru. Teklifimizi yaptık ve geri çekildik.“ .

Sezon sona ermesine rağmen ailesiyle 3 hafta daha İstanbul’da kalan Gomis, Takvim’in haberine göre Fransa’ya gitmeden önce “Kulübün durumunun farkındayım. G.Saray isterse giderim” dedi. Golcü oyuncu kalırsa, 27 Haziran’da çalışmalara başlayacak.

Orta saha arayışlarını sürdüren Galatasaray, Ganalı oyuncu Alfred Duncan’ı hedefleri arasına aldı.
Gana basınında çıkan haberlere göre Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın İtalyan Kulübü Sassuolo’da forma giyen 22 yaşındaki Ganalı orta saha için girişimlere başlandığı ancak kulübünün transferin gerçekleşmesi için 15 Milyon Euro istediği belirtildi..

Trezeguet’yi Schalke istiyor

Belçika basını Trezeguet’nin Galatasaray’a transferinin gerçekleşmeyeceğini iddia etti. Schalke’nin Mısırlı futbolcu için 5 milyon euro teklif yaptığı, Galatasaray’ın ise finansal fair play sorunu nedeniyle oyuncu satmadan böyle bir parayı veremeyeceği belirtildi. Tam da bu olayın üstüne Kasımpaşa, cephesi Galatasaray’ın teklif yaptığını ancak beklenenin altında olduğu için teklifi reddettiklerini açıkladı.

Sneijder iddiası

Katar takımı Al Gharafa takımında forma giyen Wesley Sneijder, son dönemde sıklıkla Galatasaray’a geri dönecek haberlerine konu oldu. Hollandalı futbolcunun yakınındaki isim olan menajeri Guido Albers, konuya açıklık getirdi. Ajansspor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Albers, „Şu anda İtalya’dayım, konuyla ilgili bana intikal eden bir bilgi yok. Al Gharafa ile 1 yıl daha kontratımız var. Yaptığımız sözleşmeye saygı duyuyoruz. Wesly orada mutlu. Şu an itibariyle her şey dedikodu’dan ibaret“ dedi.  

RMC Sport, Galatasaray’ın Chelsea’den Kurt Zouma’yı kiralamayı düşündüğünü yazdı. Gazete Chelsea’yle 5 yıllık sözleşmesi bulunan Fransız oyuncunun kulübüyle geleceğiyle ilgili olarak masaya oturacağını da yazdı. Ancak Conte’nin durumunun belirsizliğini sürdürmesi nedeniyle Zouma’nın da akıbetinin açık olmadığı belirtiliyor.

Moraes iddiası

Galatasaray ve Lazio, Wesley Moraes’in transferi için karşı karışya kaldı. Brugge formasını giyen futbolcu için Belçika ekibi 10 milyon euro istiyor. Lazio’nun 7 milyon euro’luk teklifi ise reddedildi.

Galatasaray’ın Cezayirli sağ kanat oyuncusu Sofiane Feghouli, Fransız basınına verdiği röportajda transferi hakkında konuştu.Gerçekten harikaydı. Galatasaray, büyük bir aile. Statta ailemiz, yakınlarımız ve taraftarlarla şampiyonluğu kutladık. Müthiş bir ambians vardı. Bu, güzel anları gelecek sezonlarda da yaşamayı umuyorum.Doğru. Kupa kaldırmak, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmak, sezonun tamamında yer almak… Her açıdan son derece tatmin olduğum bir sezonu geride bıraktım. Büyük zevk aldım ve çok mutluyum.

Nagatomo için İtalya’da bulunan Galatasaray ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak’ın Inter’in Brezilyalı savunmacısı Miranda’nın önerildiği iddia edildi. Ancak Brezilya milli takımında as kadroda yer alan 33 yaşındaki oyuncunun ne karar vereceği bilinmiyor.

Enes Ünal ihtimali

Villarreal’de Ekambi’nin gelmesinden sonra Enes Ünal’ın kiralanma ihtimalinin doğması, G.Saray’ın da Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı içim Villareal’i ikna edici olabileceği düşünülüyor. Öncelikle İspanyol ekibinin forvet planlamasını tamamlaması beklenecek. Şartlar oluşursa kiralama teklifi yapılacak.

Galatasaray’da sözleşmesi sona eren ve henüz hiçbir takımla anlaşmayan Yasin Öztekin’e en ciddi teklif Ankaragücü’nden geldi.

Fatih Terim’in Türk Milli Takımı’na kazandırdığı Emre Mor‚un kiralama şartları soruldu ancak kulübü Celta Vigo olumsuz yanıt verdi.  Emre’ye 14 milyon Euro yatırım yapan İspanyollar, 20 yaşındaki oyuncunun kiralık değil 10 milyon üzeri bir teklifle satılacağını bildirdi.

Rodrigues 15 milyon euro

1 milyon 350 bin Euro’luk ücretine zam isteyen Yeşil Burun Adalı oyuncu, 15 milyon Euro’luk teklif geldiği anda Bruma gibi satılacak. Rodrigues’in boşluğu da serbest kalma bedeli 5 milyon Euro olan Kasımpaşalı Trezeguet ile doldurulacak.

Belhanda maliyetine

Rusya‚daki Dünya Kupası’nda boy gösterecek Faslı 10 numara için Galatasaray tekliflere açık. Sarı-kırmızılılar şu ana kadar 12 milyon Euro (bonservis+yıllık ücret) yatırım yaptığı Belhanda’yı bu paraya satmaya hazır.

Gomis 10 milyon euro

Geçen sezon imza parasıyla birlikte 6 milyon Euro kazanan Gomis’in ücreti 3.3 milyon Euro’ya düşüyor. Çin’den 7 milyon Euro’luk teklif alan Fransız golcünün kafası karıştı. 33 yaşına girecek Gomis’in bonservisi 10 milyon Euro olarak belirlendi. Yerine ise Nijeryalı forvet Ahmed Musa alternatif olarak düşünülüyor.

Yardımcı bir forvet arayan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in Adem Büyük’ü adaylar arasına yazdığı ortaya çıktı.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşsa da orta sahada sıkıntılar yaşayan Galatasaray, bu sezon 3 kulvarda mücadele edeceği için aynı dertleri yaşamak istemiyor. Fernando’nun yanına takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, bonservisi elinde olan Milan Badelj ile temasa geçti.

Milan teknik direktörü Gennaro Gattuso’nun istediği Memphis Depay’ı kadrosuna katması durumunda Hakan Çalhanoğlu’nu takımdan göndereceği iddia edildi. Galatasaray patronu Fatih Terim’in de bu transfer gelişmesini yakından takip ettiği belirtildi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray için Rafal Kurzawa iddiası ortaya atıldı. Sol kanat oyuncusunun, Garry Rodrigues’in gitmesi halinde transfer edilebileceği belirtildi.

Galatasaray altyapısından yetişen ve Yeni Malatyaspor’da müthiş bir sezon geçiren Sadık Çiftpınar, kulübe önerilen isimler arasında yer alıyor. Başkan Adil Gevrek ile İstanbul’da görüşeceğini söyleyen 25 yaşındaki stoper, “Muhtemelem transfer konuları gündeme gelecektir. Bana gelen resmi bir teklif yok, ancak duyduğumuz şeyler oluyor. Belki kulübe gelmiştir. Zaman her şeyi gösterecek” diye konuştu

Galatasaray’a döneceği konuşulan Ndiaye, basında çıkan ‚para‘ haberlerine tepki gösterdi.  Instagram hesabından bir paylaşım yapan Ndiaye, „Kariyerimin önemli ve pozitif bu zamanında, doğru olmayan haberlerin çıkması hepimizi rahatsız etmektedir. Çıkan haberlerin tamamı yanlıştır, ben hayatımda hiçbir zaman parayı futbolumun ve kararlarımın önüne koymadım. Herkese iyi bir akşam dilerim, önümüze bakalım. Allah hepinizi korusun, hepinizi seviyorum.“ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Galatasaray, Akhisar’dan Muğdat Çelik’le anlaşma sağladı. BeinSports’un haberine göre anlaşma 3 yıllık.

5 futbolcu gidiyor

Transfer çalışmalarına başlayan ve takıma katılacak olan oyuncular için harekete geçen Galatasaray’da yolların ayrılacağı isimler de belli olmaya başladı.

Sarı-Kırmızılı ekipte gurbetçi futbolculardan Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Tarık Çamdalı, Yasin Öztekin ve Koray Günter gibi isimlerin gelecek sezon takımda yer almayacağı öğrenilirken, şampiyonluğa attığı kritik gollerle büyük katkı sağlayan Sinan Gümüş ise Fatih Terim’in gözdesi. 24 yaşındaki genç futbolcu gelecek sezon da Sarı-Kırmızılı takımda olacak.

 

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top