fbpx
Haber

ABD: Çin Rusya'dan daha tehlikeli

[ad_1]

Washington-Pekin hattındaki gerginliği yükselten gelişmelere yenileri eklendi. ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Christopher Wray, Çin’in Kasım ayındaki Kongre seçimleri öncesi Amerikan kamuoyunu yönlendirmek için eşi benzeri görülmemiş bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump geçen ay Çin’i 6 Kasım’daki seçimlere Cumhuriyetçilerin kaybetmesi için müdahale etmeye çalışmakla suçlamıştı. Bu iddiasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin toplantısında dile getiren Trump, partisinin hedef alınma gerekçesinin ise ticaret konusundaki sert duruşunun Çin’i rahatsız etmesi olduğunu savunmuştu.

Nielsen ve Wray, Senato İç Güvenlik Komitesinde senatörlerin Trump tarafından ortaya atılan bu iddiasına dair sorularını yanıtladı.

İç Güvenlik Bakanı Wray Çin’in ABD için Rusya‚dan daha büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi. „Çin birçok açıdan, karşılaştığımız en geniş, en karışık ve en uzun süreli karşı istihbarat tehdidini teşkil ediyor“ diyen Wray, bu durumun ABD ekonomisinin tüm sektörlerini etkilediğini belirtti.

ABD’de 2016’da yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialar FBI tarafından soruşturulan Rusya, seçimleri kazanabilmesi için Trump’la işbirliği yapmakla suçlanıyor. Trump, Çin’le ilgili iddialarını dile getirdiği geçen ayki açıklamasında Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair şüphelere değinmemişti.

ABD Başkanı, seçim kampanyasında Rusya ile gizli bir işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor. Trump’ın BM Güvenlik Konseyi’nde Çin’e yönelttiği suçlamalar ise Pekin tarafından yalanlanmıştı.

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top