[ad_1]
Mevsimler arası geçişlerde ve kış aylarında en çok görülen hastalık olan öksürük, gerek iş yerinde gerek sosyal hayata kişiyi oldukça kötü bir şekilde etkilenmektedir. Öksürük , kişinin burun ve ağızdan akciğere nefes aldığı havayı taşıyan hava geçişlerini tahriş eden maddelerden kurtulmak için aldığı bir harekettir. Hava geçişleri boyunca hücreler tahriş edince ve bir olaylar zinciri tetiklediğinde öksürük oluşur.
AKUT VE KRONİK ÖKSÜRÜK BELİRTİLERİ NELERDİR?
Öksürüğün nedeninin belirlenmesinde önemli bir faktör de akut veya kronik olup olmamasıdır. Ökrüsürük belirtileri: Ateş, titreme, vücut ağrıları, boğaz ağrısı, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, sinüs basıncı, burun akıntısı, gece terlemeleri ve postnazal damlamadır. Balgam bazen bir enfeksiyonun var olduğunu gösterir, fakat aynı zamanda bulaşıcı olmayan nedenler de görülür.
ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER? ÖKSÜRÜĞE EVDE NE İYİ GELİR?
1) Nemlendirici: Hasta geceleyin nemlendiriciyi çalıştırdığında uyuduğu havaya nem katmak için deneyebilir. Bu yöntemle nemin eklenmesi boğazın yatıştırılmasına ve öksürüğün önlenmesine yardımcı olabilir.
2) Ballı çay içmek: Ballı sıcak çay, boğazı yatıştırır, tahrişi azaltır ve mukusu gevşetir.
3) Başın yüksek yerde tutulması: Öksürük genellikle geceleri kötüleşme sebebi düz yatakta yatıyor olmasıdır. Bu durum öksürüğe neden olabilir.
4) Sıcak su ile tuzlu gargara: Tuzlu su, boğaz veya tahriş edicidir. Ayrıca, mukusun arkasından mukusun çıkarılmasına da yardımcı olabilir.
5) Sigara içmeyi bırakmak: Sigara içmek uzun süreli öksürüğün sık nedenidir. Sigarayı bırakmak, gece boyunca problemi durdurmayacak olsa da, öksürüğü zamanla azaltmaya yardımcı olacaktır.
[ad_2]
Kaynak