[ad_1]
05.11.2017 – 16:58 | Güncelleme:
Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? sorusu en çok merak edilen konulardan bir tanesi… Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, hamilelik döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler hakkında açıklama yaptı
-
1
1
|
14Sağlıklı bir bebek sahibi olmak her anne adayının en büyük dileğidir. Bebeğin gelişiminde en önemli etkenlerden biri de anne adayının gebelik süreci boyunca doğru beslenmesi olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, bu nedenle hamilelik döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler hakkında açıklama yaptı.
-
2
2
|
14Şeker içeren her türlü besin bırakılmalı
Pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar, hamur işi, fast food gibi yiyecekler fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten Dyt Yıldırım, “Çünkü hızlı kilo alımına yol açabilirler. Özellikle gebelikte çıkabilen şeker hastalığı açısından, hızlı kilo almak riskler taşımaktadır.
-
3
3
|
14Cips, bisküvi gibi hazır yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bunun yerine, evde kendi yaptığımız, patlamış mısır, yufka cipsi, leblebi, fındık, ceviz, badem gibi sağlıklı atıştırmalar önerilmektedir.
-
4
4
|
14Rafine şeker yerine çikolata miktarına dikkat ederek, yüksek kakao içeren çikolataları tercih edebilirsiniz (yüzde 70 ve üzeri kakao içermeli). Gebelik döneminde ayda ortalama 2 kilo alınması doğaldır. Ancak daha fazlası kan şekerinde de düzensizliklere yol açacaktır” dedi.
-
5
5
|
14Sigara kullanımı sonlandırılmalı
Tatlandırıcı ve light, diyet türü yiyecekler ve içecekler katkı maddesi fazla içerebileceği için tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Dyt Yıldırım, “Sigara ve alkol tüketilmemelidir. Gebelikte alkol ve sigara kullanımı FAS Sendromu (doğumsal kusur) adı verilen, bebekte ciddi sağlık sorunları oluşturan bir hastalıklar zincirine yol açmaktadır” şeklinde konuştu.
-
6
6
|
14Hiçbir ürünü çiğ olarak tüketmemeye özen gösterilmeli
Çiğ köfte, çiğ et vb. ürünler yenilmemesi gerektiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, “Bu yiyecekler, katkı maddeleri, parazit ve enfeksiyon kaynağı olabileceği için tüketilmemelidir. Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri önerilmemektedir.
-
7
7
|
14Çünkü hem doymuş yağ hem de katkı maddesi içeriği fazla olabilmektedir. İyi pişmemiş yumurta ve mayonezli yiyecekler de enfeksiyon kaynağıdır.
[ad_2]
Kaynak