fbpx
Ekonomi

Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

[ad_1]

26.08.2018 – 12:53 | Güncelleme:

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Aston Martin’in yeni Süper otomobili DBS Superleggera’nın test sürüşüne katılıp izlenimlerini yazdı. 0’dan 100’e 3,4 saniyede çıkan DBS, 304 bin dolarlık ABD, 279 bin Avroluk Almanya fiyatıyla 2018 Kasım’da yollara çıkacak. İşte DBS Superleggera’nın tüm özellikleri ve Fatih Altaylı’nın izlenimleri…

  • 1

    1
    |
    20

    Otomobil mevzularına derinlemesine girmeyip, sadece aşina olanlar diyebilir ki, “Bu superleggera ne demek, İtalyanca bu kelimelerin bir İngiliz markası olan Aston Martin ile ne alakası var?”

    Elbette ki, herkes Aston Martin’in uzun yıllardır bazı karoserilerini ve şaselerini Superleggera ile işbirliği içinde ürettiğini ve Superleggera’nın 1936 yılından bu yana İtalyan karoseri imalatçısı Felice Bianchi Anderloni’ye patentli bir otomobil şase ve gövde imalat teknolojisi olduğunu bilmek zorunda değil.

  • 2
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    2
    |
    20

     

    Mevzudan fazla uzaklaşmadan anlatmak gerekirse, Duraluminden imal edilmiş, daha ince borulardan yapılan daha hafif bir şasede gövde panellerini de taşıyıcı unsur olarak kullanarak, daha hafif bir otomobil imal etme yöntemi Superleggera.

     

  • 3
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    3
    |
    20

    20. yüzyılın başında Zeplinlerin gövde konstrüksiyonunda kullanılarak dikkat çeken ‚duralumin‘ havacılık sektöründe çok yaygın kullanılan bir malzeme. Zaten anlamı da “Çok hafif ya da süper hafif”.

    Alfa Romeo, Lamborghini, Lancia, Ferrari gibi pek çok marka özellikle yüksek performans otomobillerinde bu teknolojiyi alıp kullanmış. Aston Martin de 60 yıldır bu teknolojyi zaman zaman otomobillerinde kullanıyor.

     

  • 4
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    4
    |
    20

    Uzunca bir süre çok derece kötü ama havalı otomobiller yaptıktan sonra DB 11 ile yükselişe geçen, yeni Vantage ile eski hastalıklarının tümünden kurtulduğunu kanıtlayan Aston Martin, en üst modeli olan DBS ile şanlı geçmişine yeniden döndüğünü, Aston Martin genlerinin Amerikan Ford ile uğradığı mutasyondan kurtulduğunu gösteriyor.

    Bilirsiniz, son söylenecek lafı baştan söylemeyi severim. Aston Martin DBS Superleggera, greçekten muhteşem bir otomobil olmuş. Bu yazı da bu otomobilin ne kadar müthiş olduğunu anlatacak size.

    Başka bir beklentiniz var ise okumayın.

     

  • 5
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    5
    |
    20

    Aston Martin, süper otomobiller sınıfına yeniden dönüşünü kanıtlamayı amaçlayan DBS Superleggera’nın dünya prömiyeri için, dünyanın çeşitli ülkelerinden otomobil yazarı bir kaç kişiyi, bu aracı denemeye davet etmiş. Sağolsunlar, beni de unutmamışlar.

    Yaş itibarıyla böyle gezi, davet işlerinden mümkün olduğunca kaçtığımı bilirsiniz.

    Tuzum var diyene elinde hıyarla koşan gazetecilerden olmayı da kendime asla yedirmedim ama konu otomobil olunca biraz tavizkar olduğum da aşikar.

    Yani anlayacağınız, Kalktım gittim.

     

  • 6
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    6
    |
    20

    Supperleggera’yı 20-25 kilometresi otoyol, gerisi bol virajlı dağ yollarından ibaret olan 350 kilometrelik bir parkurda, Alpler’in Almanya, Avusturya sınırındaki bölgelerinde denedim. Kah gıcır asfaltta, kah bozuk yollarda, kah toprak köy yollarında gazladım.

    DBS Superleggera, modern çağın otomobile benzemeyen süper otomobilleri arasında, hala otomobile benzeyen az sayıdaki örnekten biri.

    Daha açık söylemek gerekirse, Ferrari ile birlikte hala otomobil gibi otomobil yapan iki üreticiden birinin müthiş bir ürünü.

     

  • 7
    Aston Martin’in yeni süper otomobili DBS Superleggera

    7
    |
    20

    Dizayn ekibi otomobili çizmeye başladığında, Aston Martin adına bildikleri ne varsa unutup sıfırdan yeni bir dizayn için yola çıkmışlar. DBS’i çizen ekibin başı “Biraz Vulcan’den esinlendik ama genetik mirasımızı da tamamen unutmadık elbette” dedi anlatırken.

    Otomobilin ilginç proporsiyonları var. Ön ızgaradan, ön kapının arka çizgisine kadar olan bölüm otomobilin üçte ikisini oluşturuyor. Tabii tam tersi de geçerli. Kapının başlangıç çizgisi ise stop lambaları arasındaki bölüm de üçte iki. Bu da otomobile çok hoş bir altın oran kazandırmış.

    Ferrari 812’yi andırıyor ama biraz daha yumuşak hatlarla.

     

[ad_2]

Devamini oku >>

Cok okunan

To Top