[ad_1]
Türkiye’de hafif ticari araç pazarı 2018 Ocak-Nisan döneminde önceki yıla göre yüzde 10,2 azalarak 52 bin 138 adet oldu. 2018 nisanda hafif ticari araç pazarı 2017 nisana göre yüzde 10,9 azalarak 16 bin 18 adete düştü. Döviz kurlarında yaşanan yukarı doğru hareketlilik, genel seçimler özellikle KOBİ ve ticari erbabın yeni araç alımını erteliyor. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz ticari taraftaki tüketicilerin “bekle gör” stratejisi uyguladıklarını ancak acil ihtiyacı olanların alım yaptığını belirtiyor. Akdeniz, “Tüketiciler seçim ve sonrasını,, kurların nereye gideceğini tahmin edemediklerinden kararsızlar. Şimdilik elimdekiyle idare edeyim mantığında hareket ediyorlar” diye konuştu.
Hedef 24 bin ağır ticari
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan da 16 ton üstü ağır ticari araç satışlarının bu yılın ilk 4 ayında 5.700 adetlere çıktığını belirterek ,”Satışların 2018 sonunda geçtiğimiz yıla kıyasla küçük de olsa büyüyerek 20 binlerde olmasını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Çekici segmentinin 2016 öncesindeki gücünü geri kazanarak yüzde 49 payı elde ettiğine dikkat çeken Turfan şunları kaydetti:
“Çekici segmentindeki yükselişe karşılık, inşaatta geçtiğimiz yıla kıyasla bir durgunluk yaşanıyor..İnşaat segmenti ilk 4 ayda 34.5 pay elde ederken, yıl sonuna doğru bir miktar artış ile yüzde 40-45 seviyelerinde kapanabilir.Sektörün yıl başında olduğu gibi yüzde 40-45 çekici payı, 40-45 inşaat payı ve geçtiğimiz yıllara benzer şekilde yüzde 15 bandında yol kamyonu payı ile devam edeceğini öngörüyoruz.”
Madeni yağ yüzde 6.15 büyüdü
Öte yandan PETDER verilerine göre akaryakıt ve madeni yağ tüketiminde artış görülmekte. 2017 ilk çeyrekte 88.100 ton olan madeni yağ satışları bu yıl aynı dönemde yüzde 6.15 artarak 93.516 ton oldu. Tüketiciler araçlarında doğru madeni yağ kullanma konusunda bilinçlenirken bu nisan ayında 1.779 ton atık motor yağı toplandı. İlk 3 ayda benzin satışları yüzde 10.2 artarak 688.982 tona ulaştı. Motorin satışları ise yüzde 7.7 yükselerek 6.102.502 tona çıktı.
Renault Trucks vites büyütüyor
Renault Trucks, Türkiye’de 20.yılını kutlarken satış ve satış sonrası hizmetlerini geliştirerek pazar payını artırmayı hedefliyor.
16 ton ve üzeri ticari araçlar sektöründe yakıt tasarrufunda lider çekici ve kamyonları ile ön plana çıkan Renault Trucks, Türkiye’de 20’inci yılını kutluyor. 2017 yılında tüm dünyada yüzde 4’lük büyümeye imza atan Renault Trucks, Türkiye’de ithal markalar arasında ilk üçte olmayı hedefliyor.20’inci yıl kutlamaları çerçevesinde Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin Türkiye’yi ziyaret etti. Bilin, Türkiye’nin ticari araçlar pazarındaki potansiyeli ile Avrupa’da en önemli pazarlardan biri olduğunu belirtti.
K serisi ile iddialı
Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Sait Meleuc, “20 yıldır özenle yürüttüğümüz operasyonlarımız sayesinde Türkiye ticari araçlar pazarında gücümüzü her geçen gün arttırıyoruz. Araçlarımız teknolojileri, performans ve verimlilikleri ile zaten tüm dünyada tercih ediliyor. 2017 yılında globalde yüzde 4 oranında payımızı büyütürken ve Avrupa’da payını en çok arttıran marka olduk. Türkiye’de de yakıt tasarrufunda lider çekici ve kamyonlarımız ile hedeflerimizi büyütüyoruz” dedi.Pazarın taleplerine de dikkat çeken Meleuc, “Ticari araçlar sektörü, ekonominin göstergesi. Bu anlamda Türkiye’de özellikle lojistik ve inşaat alanlarında büyük bir potansiyel görüyoruz. Son 2 yıldır lojistik sektöründe dar bir boğazdan geçilse de 2018’in başından bu yana yine yeşil ışığın yandığını görüyoruz. Renault Trucks olarak K serisi kamyonlarımız ile bu alanda oldukça iddialıyız” diye konuştu.
Hedef yüzde 10 pazar payı
Renault tRucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine 2018 ı itibariyle yüzde 10’luk pazar payı hedefi için çalıştıklarını açıkladı. Delepine, “Renault Trucks D Wide serisi ve T 13 lt çekicilerimiz ile K520 kamyonlarımızı pazara sunduk. Bu yıl yedek parça garantimizi 2 yıla yükselttik” diye konuştu. Marka bu yıl 3 yeni satış ve satış sonrası noktası açmayı hedefliyor.
[ad_2]
Devamini oku >>